Het wandkleed

wandkleed.jpgIn onze kerk hangt sinds 1995 een wanddecoratie. Het is een drieluik dat bestaat uit twee wandborden, bekleed met "vrij" patchwork, links en rechts, met een middendeel van een dubbele draadspanning.
 
Deze wandborden symboliseren de "oude" aarde op het rechtse bord en de "nieuwe" aarde op het linkse bord. De "oude" en "nieuwe" aarde zijn verbonden met de voorste horizontale kruisdraden van het middendeel. De "nieuwe" aarde hangt boven de preekstoel. Beide borden zijn in de vorm van een harp. Wij kunnen niet zonder het kruis van de "oude" aarde naar de "nieuwe" aarde. Het gaat alleen maar via het kruis, de verzoening door onze Here Jezus Christus.
 
In het geheel zijn veel beeldelementen en symbolen verwerkt zoals vorm en getal, kleur, ritme en lijnen, d.m.v. wikkel-, span-, naai- en borduurwerk. Er zijn twintig kleuren stof gebruikt voor de patchwork wandkleden. Voor het rechter kleed zijn er donkerdere kleuren gebruikt dan voor het linker kleed, waarbij de kleuren van het linker kleed lichter worden naarmate we hoger gaan. (lucht, hemel).
 
Op de "oude" aarde zijn bomen geappliceerd en geborduurd (o.a. Ps. 1 en Micha 4). Op de "nieuwe" aarde is een doorzichtige stad geborduurd. (openb.) De wolken symboliseren dat God er altijd is om ons te begeleiden (de alomtegenwoordigheid).
 
De draadspanning bestaat uit 12 verticale draden, welke de 12 apostelen, stammen en ouderlingen voorstellen, 7 verticale draden, die God (3 van de drieëenheid) en de schepping (de 4 elementen: aarde, lucht, water en vuur) voorstellen en 2 x 5 horizontale draden, symboliseren de 10 geboden.